Laden met een commerciele laadpas

Het is mogelijk om een laadpaal te kiezen waarop je met bijna elke commerciële laadpas kan laden (Shell Recharge, BMW, Total Energies,Mobility+, Audi,..). De firma die deze laadpassen uitgeeft betaalt jou het energietarief dat jij zelf instelt en jij betaalt het gereduceerde energietarief aan de VME. Familie of vrienden op bezoek? Die kunnen op die manier ook met hun laadpas de wagen even bijladen.

Wij werken voor deze dienst samen met CPO E-flux by Road.

Nog meer besparen via zonnepanelen

Naarmate er meer lokaal laadverbruik is, kan het voor een VME interessant zijn een deel van dat verbruik lokaal te produceren. Dat kan via een eigen investering in zonnepanelen of via een ESCO, waarbij je enkel betaalt voor de daadwerkelijk lokaal geproduceerde hernieuwbare energie. Ons energiebeheersysteem neemt lokale zonne-energie mee in de optimale sturing van de energievraag, zodat je nóg goedkoper kan laden.

Nog meer besparen via een BESS systeem

Een Battery Energy Storage System (BESS) kan energie tijdelijk opslaan. Dat kan bijzonder interessant zijn indien er overdag goedkope energie beschikbaar is, bijvoorbeeld door locale productie van zonnepanelen of doordat de energieprijzen bijzonder laag staan. Die goedkope energie kan je dan later gebruiken om je wagen te laden. Het systeem kan op piekmomenten ook de piek afvlakken, wat de capaciteitskosten dan weer ten goede komt. We bekijken elk systeem in z'n totaliteit om de terugverdientijd te berekenen.

Enkel mede-eigenaars, syndici en bouwondernemingen kunnen beroep doen op onze expertise.

© 2024 EVME BV, All Rights Reserved - BE1005.071.438 -  hallo@evme.beAlgemene Voorwaarden  -  Privacy Policy